TCM BEHANDELINGEN

jouwnatuur

VIJFELEMENTEN VOEDINGSADVIES

CHINESE KRUIDEN

OORACUPUNCTUUR

CUPPING MASSAGE

SHEN KALMERENDE HOOFDMASSAGE

GEZICHTSMASSAGE MET OORKAARSEN

HOTSTONE MASSAGE

KRUIDENSTEMPEL MASSAGE

HOLISTISCHE LICHAAMSMASSAGE

De Chinese voedingstherapie is nauw gerelateerd aan de acupunctuur en de Chinese kruiden, en volgt dezelfde diagnostische principes. Deze therapie focust zich op het effect van voeding op het lichaam, en hoe vijfelementen voeding kan bijdragen tot een gebalanceerd lichaam en gezonde levenstijl.

Tijdens een consult wordt een behandelingsstrategie uitgewerkt op basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Vijfelementen voedingsadvies kan onder meer helpen bij spijsverteringsklachten, lage weerstand, futloosheid, koude handen en voeten (of een algemeen gevoel van koude), burn-out, aanhoudende vermoeidheid of gewoon ter preventie van gezondheidsklachten.

De Chinese kruiden kunnen ingezet worden bij diverse klachten zoals vermoeidheid, pijnlijke menstruatie, verminderd libido, spijsverteringsklachten, het vaak oplopen van een verkoudheid, hoest, slaappproblemen, het vaak koud hebben,... .

Tijdens een consult wordt een anamnese afgenomen en wordt er op maat van de cliƫnt een specifieke kruidenformule samengesteld.

Naarmate het traject van de behandeling vordert wordt de receptuur aangepast wanneer de symptomen wijzigen.

Tijdens een ooracupunctuur behandeling gaan we op zoek naar een pathologisch oorpunt, die we vervolgens prikken met een fijn naaldje. Op deze manier worden de zenuwbanen naar de hersenen geactiveerd, waardoor het genezingsproces in gang wordt gezet.

Ooracupunctuur kan ingezet worden om pijn te behandelen, ter ondersteuning bij het stoppen met roken,... .

De cuppingmassage is een combinatie van cuppingtherapie en een ontspanningsmassage. Cupping vindt zijn oorsprong in de Tradtionele Chinese Geneeskunde en is al duizenden jaren oud. Het is een effectieve manier om spierspanning te verminderen en blokkades in het lichaam op te heffen.

Contra- indicaties: couperose, spataders, open wonden, kanker, epilepsie, ernstige lever, nier en hartaandoeningen, hemofilie, afwijkende moedervlekken.


In de TCM wordt de shen omgeschreven als 'de geest, de ziel, de (hart)spirit.

Deze massage is een combinatie van Chinese acupressuur en Westerse massagetechnieken. Door het kalmeren van de acupunctuurbanen en energiebanen in het hoofd, nek en schouders kan het lichaam zijn natuurlijke balans terug vinden. Deze massage is aangewezen bij stress-gerelateerde klachten, slaapproblemen, onrust, hyperactiviteit, (examen)stress.

Het kalmeren van de shen brengt rust in het hoofd.


In combinatie met een acupunctuurnaaldje in het oor om de shen te kalmeren.

Een oorkaarsbehandeling zorgt voor een weldadig en rustgevend gevoel. Deze behandeling wordt gecombineerd met een gezichtsmassage en geeft een gevoel van welzijn en verlichting in het hoofd, oor- en neuszone.

Het kan ingezet worden bij het verwijderen van oorsmeer, oorsuizingen, oortintelingen, hoofdpijn, nervositeit en stress zoals overmatige prikkelbaarheid, hyperactiviteit en slapeloosheid.

Oorkaarsen kunnen niet gebruikt worden bij een geperforeerd trommelvlies, acute oorontsteking, epilepsie, cysten of tumor in het oor, oordrains of recente chirurgische ingrepen in het oor.

Gedurende een hotstone massage worden er warme lavastenen of basaltstenen gebruikt. Deze warmte dringt diep door in de spieren en gewrichten en zorgt voor een diepe relaxatie en reiniging van het lichaam.


Hotstone massage is geschikt bij:

Spanningen, stress, spierproblemen, gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (zonder ontsteking), spijsverteringsproblemen, slechte doorbloeding,... .

De kruidenstempels die we hanteren komen uit Thailand.


De kruiden werken in op klachten als:

Reuma en spierspanning/pijn, bevorderen de spijsvertering en helpen bij spijsverteringsklachten, ontstekingsremmend, opwarmend, immuniteit versterkend en helpt de doorbloeding te stimuleren.

De holistische massage wordt gegeven met aandacht voor de mens in zijn geheel nl. lichaam - geest - en ziel.


Er wordt gebruik gemaakt van biologische olie in combinatie met etherische olie. Voor het gezicht wordt er gebruik gemaakt van jojoba olie in combinatie met etherische olie van rozen.